Bijuterii rezistente la apa - Vezi ghidul complet

Bijuterii rezistente la apa - Vezi ghidul complet

Ce bijuterii sunt rezistente la apa?

 

Fie ca vrei sa cumperi sau detii deja o colectie de bijuterii, probabil te intrebi daca acestea sunt rezistente la apa. Oamenii intreaba acest lucru in mare parte din comoditate, pentru ca este destul de incomod sa dai jos colierele, inelele sau bratarile de fiecare data cand faci dus sau te speli pe maini.

In randurile care urmeaza vei afla exact ce bijuterii sunt rezistente la apa si ce bijuterii se oxideaza la contactul prelungit cu apa. 
 

Ce bijuterii poti sau nu poti purta la dus, la inot sau la mare?


Aici, vom analiza in detaliu bijuteriile pe care le poti sau nu le poti expune timp indelungat la apa.
Te sfatuiesc sa citesti mai intai tabelul, unde poti gasi un raspuns scurt si rapid iar daca doresti sa afli raspunsul in detaliu, citeste si randurile de mai jos.

 

Pot purta bijuterii din inox la dus? Da, insa depinde mult si de calitatea otelului inoxidabil din care este realizata bijuteria
Pot sa port bijuterii din inox cand merg la plaja, la mare, sau la ocean? Nu, bijuteriile din inox nu reactioneaza bine in mediu cu clorura
Pot sa port bijuterii cu diamante la dus? Nu, in nici un caz
Pot sa port bijuterii din Argint 925 la dus? Nu, in general nu afecteaza tare metalul, dar in timp se va deteriora
Pot sa port la dus bijuterii placate cu Argint? Nu, bijuteriile placate cu argint vor oxida si se vor deterioara din cauza chimicalelor din gelurile de dus, sampoane etc.
Pot sa port la dus bijuterii din aur? Da, chiar daca in timp stralucirea va disparea, bijuteria de aur nu va fi afectata
Pot sa port la dus bijuterii placate cu aur? Nu, in nici un caz. Stratul de aur de pe bijuterii se va sterge, iar aceasta va oxida
Pot purta bijuterii din aur 18K la dus? Nu, bijuteriile din aur 18K se vor deteriora
Pot purta bijuterii din aur 14K la dus? Da, poti purta bijuterii din aur 14K la dus
Pot purta bijuterii din platina la dus? Nu, bijuteriile din platina isi vor pierde stralucirea
Pot purta ceasul la dus? Nu, chiar daca pe ceas scire ca este rezistent la apa nu este o idee buna sa il purtati la dus
Pot sa port bijuterii din perle in timp ce fac dus? Nu, categoric NU
Pot sa port bijuterii din aliaj metalic in timp ce fac dus? Nu, nu este indicat
Este bine sa port bijuterii la piscina? Nu, nu este indicat

 

1. Poti face dus cu bijuterii din otel inoxidabil?


Raspunsul general este da, poti face dus cu bijuterii din otel inoxidabil. Cu toate acestea, depinde de calitatea inoxului folosit la fabricare. Cand ai un lant sau o bratara din inox de calitate, nu se vor oxida atunci cand sunt expuse la apa, nici macar atunci cand inotati cu ele.

Daca doresti sa beneficiezi de bijuterii din inox mult timp dupa achizitie, cumparati lantisoare, bratari sau inele de calitate buna. In magazinul nostru gasesti o colectie diversificata de bratari inox sau lanturi din inox cu diverse pandative personalizate, de calitate premium.
 

2. Poti purta bijuterii din inox cand mergi la mare?


O bijuterie din otel inoxidabil se dovedeste a fi rezistenta la uzura, insa atunci cand este expusa timp indelungat la apa marii acesta va rugini si se va coroda. In general, o bijuterie din inox nu rezista mult in medii cu clorura - oceanul sau marea fac parte din aceasta categorie. Cu toate acestea, daca sunteti aproape de mare, de exemplu locuiti in Constanta sau in apropiere, si doriti sa purtati bijuterii tot timpul, optati pentru otel inoxidabil 316 care are doua procente de molibden si care nu oxideaza.
 

3. Pot purta bijuterii cu diamante sau un inel cu diamante la dus?


Sa porti la dus bijuterii cu diamante? Raspunsul este un mare NU. Motivul este ca atunci cand este expus la uleiuri, lotiuni si anumite sapunuri, creeaza o pelicula subtire peste diamant care diminueaza stralucirea.
Prin urmare, daca doresti ca bijuteria cu diamant sa arate ca noua, asigura-te ca ca iti dai jos colierul sau inelul cu diamant inainte de a intra la dus sau la piscina.
 

4. Pot purta bijuterii din argint la dus?


Cand faci dus purtand lantisoare sau bratari din argint, risti ca acestea sa se oxideze in timp si sa apara pete maronii sau negre. Aceste pete se pot sterge cu usurinta si poti reda stralucirea bijuteriei, insa cu timpul aceasta poate fi afectata. 

De asemenea, bijuteria din argint este predispusa la oxidare atunci cand este expusa substantelor chimice dure, clorului si chiar sarurilor. Prin urmare, inainte de a face un dus sau chiar de a merge la piscina sau la mare, este recomandat sa iti dai jos lantul sau bratara din argint.

Daca vrei sa afli mai multe despre acest subiect, aici am scris un articol special pentru tine care te va invata cum sa iti protejezi bijuteriile din argint.
 

5. Pot sa fac dus cu bijuterii placate cu argint?


Bijuteriile placate cu argint se oxideaza dupa un timp din cauza expunerii la substante chimice, cum ar fi lotiuni si alte substante. Argintul reactioneaza la aer, provocand schimbarea culorii acestuia. Bijuteriile placate cu argint sunt in esenta un metal de baza, de obicei din alama, care are deasupra un strat subtire de argint. In timp, stratul de argint se sterge si ramai cu alama dedesubt.
Procesul de oxidare se va intampla la un moment dat si, prin urmare, este mai bine sa nu accelerati acest proces expunand bratara sau lantul la apa in timp ce faceti dus.
 

6. Pot sa fac dus cu bijuterii din aur?



Ai putea sa faci dus cu bijuterii din aur, dar in timp risti sa reduci stralucirea bijuteriilor. Cu toate acestea, metalul in sine va fi bine, nu va fi afectat.

Fie ca este vorba de aur roz, alb sau aur galben, ar trebui totusi sa incerci sa le scoti inainte de a merge la dus. Cand aurul nu este stralucitor, tinde sa arate ca o imitatie ieftina si acesta este ultimul lucru pe care vrei sa-l gandeasca oamenii dupa ce ai platit atat de multi bani pentru un lant sau o bratara de aur. 
 


7. Pot sa fac dus cu bijuterii umplute cu aur?



Da, poti face dus cu bijuterii umplute cu aur. Motivul pentru care poti face asta se datoreaza modului in care este realizat acest tip de bijuterii. Se compune din metal de baza peste care se aplica deasupra un strat gros de aur. Aceste doua metale formeaza o legatura, iar acest lucru il face durabil si nu se va exfolia sau nu se va sterge, asa cum se intampla in cazul bijuteriilor placate cu aur.

Desi poti sa iei masuri pentru protejarea bijuteriilor umplute cu aur, in general acestea sunt foarte rezistente. In afara de a face un dus, poti merge si la inot fara sa iti faci griji.
 

 

8. Pot sa fac dus cu bijuterii placate cu aur?



Nu, sub nici o forma sa nu faci dus sau sa mergi la inot cu bijuterii placate cu aur. Problema este ca, atunci cand bijuteria este expusa la prea multa apa si umezeala, stratul de aur se va sterge.

Bijuteriile placate cu aur au de obicei un metal de baza, care ar putea fi argint sau cupru. La suprafata, acesta este acoperit de un strat foarte subtire de aur adaugat intr-un proces numit placare.
Acest strat se oxideaza in timp, pe masura ce stratul de aur este zgariat sau ciobit. Prin urmare, cu cat tineti o bijuterie placata cu aur sub apa mai mult timp, cu atat este mai predispusa sa se strice.
 


9. Poti purta aur de 18k la dus?



Nu, nu poti purta bijuterii din aur de 18K la dus. In mod natural, aurul de 14K este este mai dur si mai rezistent. Aurul de 18K, pe de alta parte, este mai delicat si mai predispus la oxidare decat omologul sau.

Asadar, trebuie sa eviti expunerea la apa si alte substante chimice care ar putea duce la pierderea stralucirii initiale pe care o are bijuteria la achizitie.
 


10. Poti purta aur de 14k la dus?



Da, poti purta bijuterii de aur de 14K la dus. Totusi, tine cont sa le pastrezi departe de substantele chimice dure sau de suprafetele abrazive. Asta inseamna sa nu folositi geluri de dus si bureti, deoarece acestea se vor zgaria si in timp se vor deteriora.

Dupa ce iesi de la dus, poti sterge bijuteriile cu o carpa moale.
 


11. Pot purta bijuterii din platina la dus?



Platina are o stralucire aparte care o face un metal iubit si potrivit pentru bijuterii. Nu este recomandat sa faceti dus cu bijuterii din platina, deoarece, treptat, isi vor pierde stralucirea si vor deveni mai inchise la culoare.

Desi inchiderea la culoare se intampla in timp, ar trebui sa lustruiesti bijuteriile de platina atunci cand incepi sa observi schimbarile de culoare. Pentru a raspunde pe scurt, poti face dus cu bijuteriile din platina, doar ca in timp nu vor mai fi atat de stralucitoare ca la inceput. 
 


12. Pot sa port ceasuri la dus?



Chiar daca pe ceasul tau este scrie ,,rezistent la apa", in general nu este o idee buna sa faci dus cu ceasul. Chiar daca este rezistent la apa, evitati contactul apei cu butoanele, deoarece ar putea expune structura interna la umezeala.

Celalalt motiv pentru a evita sa porti ceasuri la dus este ca, in timp, culoarea se va sterge, mai ales daca este placat. Asta pentru ca samponul, sapunul si alte produse pe care le utilizati vor accelera deteriorarea ceasului.
 


13. Pot sa port bijuterii din perle la dus?



Raspunsul la aceasta intrebare este un ,,NU" categoric. Perlele sunt extrem de delicate prin natura lor, iar suprafata perlelor poate fi usor afectata de mediile externe. Asta inseamna ca ar trebui sa le pastrezi departe de substante chimice, uleiuri, sampoane, sapunuri si alte produse alcaline sau acide.

Prin urmare, nu faceti dus niciodata cu purtand bijuterii din perle si nu le expuneti la apa. De asemenea, este recomandat sa o stergi bijuteria din perle cu o carpa moale dupa ce le porti  pentru a sterge orice urma de ulei sau transpiratie care ar putea fi depusa pe ele.

 

14. Pot face dus cu bijuterii din aliaj?



Aliajele sunt o combinatie de doua sau mai multe elemente. Scopul acestuia este de a aduce rezistenta si durabilitate acolo unde un metal singular ar fi fost slab.
Cele mai frecvente aliaje pentru fabricarea bijuteriilor sunt argintul, umplutura cu argint, aurul, metalul comun (fier, nichel, alama, cupru, etc.) platina si titanul.

Cel mai bine este sa NU faceti dus cu bijuterii din aliaj, deoarece se vor decolora si se vor matui.
 


15. In general, este bine sa porti bijuterii la piscina?



Nu este bine sa porti bijuterii la piscina. Clorul este un produs chimic dur si va oxida bijuteriile si le va face sa se matuiasca, pierzandu-si stralucirea. Exista, de asemenea, riscul de a pierde bijuteriile in apa si sa nu le mai poti recupera.
 

Ingrijire bijuterii acasa - Descopera ponturi simple pentru ingrijirea bijuteriilor chiar la tine acasa, cu zero costuri 


Acum, ca am descoperit cu ce bijuterii este bine sa faci dus si cu care nu, sa aruncam o privire si la ingrijirea de baza pe care ar trebui sa o oferi bijuteriilor tale.

 

1. Pastrati bijuteriile uscate


Am discutat daca sa facem dus cu anumite bijuterii si am stabilit ca cel mai bine este sa le tinem departe de apa. Prin urmare, primul sfat pentru ingrijirea bijuteriilor tale este ca acestea ar trebui sa ramana uscate. Evita ca acestea sa intre in contact cu umezeala sau lichide. Cel mai bine este sa nu pastrezi bijuteriile in baie, deoarece aburul poate provoca oxidarea metalului in timp.

Lotiunile, parfumurile, sapunurile pentru maini si uleiurile afecteaza de asemenea aspectul bijuteriilor in timp. Cel mai bun moment pentru a iti pune bijuteriile este dupa ce ai iesit de la dus si dupa ce te-ai dat cu parfum. In acest fel, exista un contact minim cu produsele care cauzeaza deteriorarea. Dupa ce iti dai jos lantul sau bratara, sterge-le cu o carpa moale inainte de a le pun in cutie.

 

2. Depozitarea adecvata a bijuteriilor



Vei descoperi ca majoritatea bijuteriilor pe care le cumperi sunt impachetate in saculeti de catifea sau alte materiale. Scopul unui astfel de ambalaj este de asigura ca bijuteriile sunt protejate de umezeala atunci cand nu le purtati. Daca nu aveti niciunul dintre aceste ambalaje, achizitionati o punga simpla Ziplock si depoziteaza bijuteriile, asigurandu-te ca scoti cat mai mult aer posibil din punga.

Motivul pentru care trebuie eliminat aerul este pentru ca in contact cu acesta metalul pretios oxideaza. Exista, de asemenea, benzi antioxidare pe care le poti cumpara. Aceste benzi sunt absorbante si atrag toate elementele din jurul bijuteriilor care ar putea cauza oxidarea in timp. Puteti pune benzile in geanta sau cutia de bijuterii.

 

3. Nu purta aceleasi lanturi sau bratari tot timpul



In timp, stim sigur ca bijuteriile se vor oxida. Prin urmare, cea mai buna idee este sa porti bijuteriile prin rotatie, dand astfel o pauza binemeritata lantisorului sau bratarii preferate. Daca le porti tot timpul, acestea sunt expuse la o multime de elemente, iar uzura se va vedea in timp.

 

4. Ai grija de bijuteriile tale



Din cand in cand poti curata lantul sau bratara din argint sau aur cu o laveta moale si putin sapun lichid, apoi clateste-o si sterge-o cu o laveta moale, uscata. 

Un alt truc simplu pe care il poti aplica, in special pentru Argint 925, este sa folosesti putina pasta de dinti. Pune pasta de dinti pe o carpa de bumbac si lustruieste usor lantul sau bratara. Daca vrei sa cureti bijuterii din aur de 14K si 18K, atunci ar trebui sa le duci la un bijutier pentru a le oferi o ingrijire corespunzatoare.

 

Concluzie



Bijuteriile sunt cele care ne ajuta sa ne completam tinutele. Sunt accesorii care reprezinta o forma de exprimare si, asadar, ceva ce purtam zilnic. Asadar, indiferent daca detii un lant de aur, o bratara din argint sau cu un colier cu diamante pe care il etalezi la ocazii speciale, doresti sa ai grija de aceste bijuterii valoroase si sa te bucuri de ele cat mai mult timp.

Multumesc pentru citirea acestui articol. Te rog sa nu eziti  sa impartasesti aceasta postare cu cineva care ar putea fi interesat de acest subiect.

Sper ca te vei intoarce pentru mai multe articole despre bijuterii, ponturi despre idei de cadouri si multe altele . Ai grija de tine si ne vedem la urmatoarea postare.
 

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751681666 contact@onixbox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!