Ai bijuterii din argint oxidate? Afla 3 metode simple de curatare care nu costa nimic!

Ai bijuterii din argint oxidate? Afla 3 metode simple de curatare care nu costa nimic!

Ai bijuterii din argint oxidate? Afla 3 metode simple de curatare care nu costa nimic!


Indiferent daca iti accesorizezi tinuta exclusiv cu bijuterii din argint sau ai doar cateva piese care iti plac in mod deosebit, probabil te-ai gandit la un moment dat care este cea mai buna modalitate pentru intretinerea si curatarea argintului.
Pentru a veni in ajutorul tau cu sfaturi utile, am realizat un ghid pentru a raspunde la toate intrebarile tale despre ingrijirea bijuteriilor din argint. De la sfaturi de purtare zilnica pana la instructiuni de curatare, veti gasi totul chiar aici!

 

De ce se innegresc bijuteriile de argint?


Argintul este un aliaj de metal, adesea confectionat din 92,5% argint pur si 7,5% alte metale, cum ar fi cuprul. Argintul este un metal popular datorita faptului ca este accesibil si se gaseste pretutindeni dar si pentru faptul ca este maleabil, din acest metal pretios fiind confectionate o multime de bijuterii extraordinare, care din pacate din cauza factorilor externi pot oxida.

Oxidarea sau innegrirea bijuteriilor din argint este favorizata de contactul acestuia cu oxigenul din aer, de umezeala, de diverse solutii cu care intra in contact sau chiar de ph-ul pielii.

Daca in colectia ta de bijuterii ai un lantisor din argint sau o bratara din argint care prezinta pete de culoare neagra, maronii sau galbui nu este nevoie sa intri in panica, acestea nu trebuie aruncate si nici lasate deoparte.

Oxidarea bijuteriilor din argint este pur si simplu rezultatul unei reactii chimice dintre argint si oxigen, iar cu cateva sfaturi usor de urmat, puteti avea grija de bijuteriile din argint si le puteti purta un timp indelungat.
 

Cum sa previi oxidarea bijuteriilor din argint?


Sa stii ce anume duce la oxidarea bijuteriilor din argint este primul pas pentru a preveni acest proces. Ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti pastrezi colierele si bratarile din argint ca noi, mai mult timp:
 
  • Purtati-le des: credeti sau nu, uleiurile naturale ale pielii dvs. vor ajuta la mentinerea stralucirii bijuteriilor din argint. Una dintre cele mai simple modalitati de prevenire a oxidarii este pur si simplu sa purtati bratari argint sau lantisoare argint, spre deosebire de a le lasa sa stea intr-o cutie de bijuterii uitata pe undeva printr-un sertar.
  • Dati jos bijuteriile din argint in timpul treburilor casnice: produsele de curatat, apa clorurata, transpiratia si cauciucul vor accelera coroziunea si oxidarea.
  • Nu lasati bijuteriile in lumina directa a soarelui: inainte de a merge la plaja sau piscina, asigurati-va ca ati indepartat bratara sau lantul de argint. Lumina soarelui poate sa accelereze patarea argintului.
  • Puneti-va bijuteriile la urma. De generatii, femeile isi pun bijuteriile ultima data si asta pentru un motiv intemeiat! Lotiunile, machiajele, spray-ul pentru par si parfumurile vor accelera oxidarea. Asadar, asigurati-va ca va puneti bratarile, colierele sau inelele doar cand sunteti gata de plecare.

 

Cum cureti o bijuterie din argint utilizand un servetel profesional pentru curatare?


Cand alegi sa achizitionezi coliere sau bratari personalizate din Argint 925 din magazinul nostru trebuie sa stii ca si acestea se pot innegri, iar pentru curatarea lor poti folosi servetele profesionale pentru curatarea argintului. Cu un singur servetel poti curata mai multe bijuterii din argint, insa trebuie sa tii cont ca dupa deschiderea ambalajului substanta activa se va usca in scurt timp.

Pentru a curata o bijuterie de argint utilizand aceste servetele umede iti recomandam sa urmezi pasii de mai jos:
 
  • Alege bijuteriile din argint pe care vrei sa le cureti;
  • Deschide ambalajul si scoate servetelul special pentru curatare argint oxidat. Recomandam purtarea manusilor de unica folosinta;
  • Curata bijuteria prin frecarea usoara a servetelului de suprafata acesteia;
  • Indeparteaza urmele de solutie de curatare cu ajutorul unei lavete uscate.

Urmand pasii de mai sus, in 2-3 minute vei reda culoarea si stralucirea bijuteriilor din argint. Simplu, nu-i asa? :)


 

Curata acasa bijuteriile din argint folosind aceste 3 metode simple de curatare care nu costa nimic


In lipsa unor servetele sau lavete profesionale, exista si alte metode pentru curatarea bijuteriilor de argint pe care le poti aplica chiar tu acasa, iar pe cele mai sigure si eficiente ti le prezentam in randurile de mai jos.
 
  1. Sapun si apa: Aceasta este cea mai recomandata metoda din cauza blandetii sapunului si a apei. Aceasta ar trebui sa fie cu adevarat prima ta optiune pentru curatarea bijuteriilor din argint inainte de a incerca orice altceva.
  2. Bicarbonat de sodiu si apa: faceti o pasta din bicarbonat de sodiu si apa, aplicati o cantitate mica pe o carpa sau perie de dinti si frecati usor.
  3. Otet alb si bicarbonat de sodiu: Aceasta metoda de curatare blanda este excelenta pentru indepartarea petelor profunde. Inmuiati-va argintul in 1/2 cana de otet alb si 2 linguri de bicarbonat de sodiu timp de doua pana la trei ore. Clatiti bijuteriile si uscati-le.

Finalizati curatarea bijuteriilor cu o carpa speciala pentru lustruit argint: dupa ce ati curatat bijuteriile de urmele de pete utilizand metodele de mai sus, puteti finaliza procesul folosind o carpa de lustruit speciala pentru argint.

Puteti repeta acest proces de cate ori este necesar. Amintiti-va, cheia pentru pastrarea bijuteriilor din argint este sa le curatati frecvent pentru a indeparta murdaria pe masura ce se acumuleaza. Curatarea argintului devine mult mai dificila daca lasati o piesa sa acumuleze o multime de pete si apoi incercati sa le eliminati dintr-o data.

Exista multe alte metode pentru curatarea argintului pe care le veti intalni, dar recomandarea noastra este sa le aplicati pe cele descrise mai sus datorita faptului ca actioneaza eficient si nu deterioreaza argintul.

 

Cum sa iti pastrezi corect bijuteriile din argint?

 
  • Utilizati un recipient etans la aer: orice recipient poate fi folosit pentru a va pastra argintul, atata timp cat este etans. Pungile zip-lock sunt o alegere buna, dar puteti alege si cutii speciale pentru depozitarea bijuteriilor, pentru un plus de eleganta.
  • Asigurati-va ca va pastrati argintul intr-un loc racoros si intunecat. Asa cum s-a mentionat mai devreme, lumina soarelui, caldura si umiditatea accelereaza oxidarea.
  • Depozitati bijuteriile individual: depozitarea pieselor dvs. separat previne orice sansa ca bijuteriile sa se zgarie sau sa se incurce una cu cealalta.
  • Luati in considerare benzile anti-oxidare: puteti pune cateva benzi anti-oxidare cu bijuteriile dvs. pentru a preveni patarea.
  • Nu depozitati in hartie, carton sau cutii captusite cu bumbac: aceste cutii pot contine urme de sulf care vor contribui la patare.
 

Solutii pentru prevenirea oxidarii bijuteriilor din argint


Exista cateva alte lucruri pe care le puteti incerca atunci cand cautati modalitati de a preveni innegrirea bijuteriilor din argint:
 
  • Puneti o bucata de creta impreuna cu bijuteriile: creta va absorbi umezeala si va ajuta la prevenirea oxidarii;
  • Utilizati pachete de siliciu: cand cumparati haine sau incaltaminte, uneori veti gasi pachete de siliciu in interior. Pastrati-le si puneti-le in cutia de bijuterii. Sunt minunate pentru a absorbi umezeala!
  • Carpe anti-oxidare: Captusirea cutiei de bijuterii cu carpe anti-oxidare este o idee minunata. Aceste carpe absorb sulful si umezeala din aer si sunt de obicei tratate chimic pentru a preveni oxidarea.

 

Concluzii


Una peste alta, pastrarea unei bijuterii din argint intr-o stare "ca noua" se rezuma la mentinerea unui echilibru intre ingrijiri regulate la domiciliu si programari pentru curatare profesionala a bijuteriilor. Va sugeram sa duceti bijuteriile de argint la o curatare profesionala, cel putin o data pe an
.
Ce trebuie sa retii este ca este mai usor sa previi oxidarea bijuteriilor din argint decat sa o elimini dupa ce apare. Daca vezi ca incepe sa se formeze o pelicula oricat de mica, asigura-te ca vei curata bijuteria imediat. Urmarea acestor pasi te va ajuta sa pastrezi bijuteriile din argint ca noi pentru anii urmatori!

Nu uita ca iti stam la dispozitie! Pentru sfaturi  sau consultanta gratuita nu ezita sa ne contactezi!

 

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751681666 contact@onixbox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!