5 Motive sa alegi lantisoare inox

5 Motive sa alegi lantisoare inox
Intr-o piata dominata de nenumarate modele de lantisoare din Argint 925 sau Aur 24K care mai de care mai stralucitoare si mai sofisticate, incep sa castige tot mai multa popularitate lantisoarele confectionate din inox. In randurile care urmeaza vei descoperi de ce ar trebui sa alegi lantisoare inox si care sunt avantajele si dezavantajele acestora.

 

De ce sa alegi lantisoare inox?


Sa optezi pentru lantisoare inox reprezinta o idee foarte buna de cadou pentru el sau ea, colierele din inox avand foarte multe multe avantaje. Comparativ cu lantisoare din argint, un lantisor otel inoxidabil prezinta urmatoarele avantaje:
 
  • Un lantisor otel inoxidabil este hipoalergic, ceea ce inseamna ca nu provoaca alergii sau iritatii ale pielii asa cum se intampla in cazul majoritatii celorlalte metale
  • Un colier inox este mai rezistent la uzura comparativ cu argintul sau aurul
  • Un lant otel inoxidabil nu se zgarie asa usor precum cele din metale pretioase
  • Un colier inox oxideaza foarte greu comparativ cu bijuteriile din argint sau alte metale comune
  • Un lant de inox este mai ieftin decat un lantisor din argint

Tinand cont de toate avantajele descrise mai sus, daca optezi pentru achizitionarea unui lant de inox vei face o afacere foarte buna, deoarece are un raport calitate/pret excelent compartiv cu bijuterii din metale pretioase.
 

Ce lantisoare inox sa alegi?


In primul rand trebuie sa tii cont de preferintele celui sau celei care va purta un lantisor din inox: ce culoare prefera, ce lungime a colierului i se potriveste si nu in ultimul rand forma pandativului pe care urmeaza sa fie realizata gravura. Descopera mai multe detalii in randurile de mai jos.

 

Lant otel inoxidabil barbati


1. Dimensiune lantisor barbati

Daca vrei sa daruiesti un lantisor pentru barbat, atunci trebuie sa stii ca lungimea potrivita pentru colier este cuprinsa intre 50 cm si 70 cm, in functie de inaltime si de cum vrei sa cada pe piept.

Lantisoarele de 50 cm ajung la clavicula, lantisoarele de 55 cm vor atarna la cativa centimetri sub clavicula, lanturile de 60 cm atarna la cativa centimetri deasupra sternului, in timp ce lanturile de 75 cm se aseaza pe stern sau putin mai jos. Mai multe sfaturi si detalii despre acest subiect gasesti in acest articol

2. Forma pandativ pentru barbati

Un lantisor barbatesc este completat de un pandativ personalizat, cu forme diferite pe care trebuie sa le alegi in functie de preferinte si de mesajul pe care vrei sa il gravezi.

- Lant Army, preferat atunci cand vrei sa gravezi citate, mesaje de dragoste sau de prietenie care au un numar de caractere si simboluri mai mare. De asemenea, un lant army este potrivit si pentru a grava fotografii de cuplu sau cu membrii familiei.

- Lanturi barbati inox cu medalion cu doua laturi, care se potriveste cand vrei sa achizitionezi lantisoare cu nume, date sau coordonate

- Lanturi barbati inox cu medalion cu 4 laturi, potrivit atunci cand doresti sa gravezi numele membrilor familei, coordonate, mesaje de dragoste sau citate de iubire mai scurte.
 

Lantisoare inox femei


Dimensiunea potrivita pentru un colier inox de femei este intre 40 cm – 55 cm.
Un pandativ pentru femei poate avea forme diverse, de la banut la pandativ vertical cu 2 sau 4 laturi. In functie de preferinte si de gravura aleasa, poti opta pentru urmatoarele modele:

- Lantisoare inox femei cu pandativ in forma de banut, potrivit pentru gravura text cu caractere reduse: nume, date, initiale. De asemenea, un lantisor cu banut este perfect pentru gravura foto;

- Lantisoare inox femei cu pandativ vertical, cu 2 laturi, potrivit pentru a fi personalizat cu nume, date, simboluri sau mesaje scurte de iubire;

- Lantisoare cu pandativ 3D, cu 4 laturi care pot fi gravate cu numele membrilor familiei, citate scurte, date de nastere sau coordonate

Cum sa cureti lantisoarele din inox


Chiar daca otelul inoxidabil este rezistent la coroziune in comparatie cu majoritatea celorlalte metale care sunt utilizate la fabricarea bijuteriilor, acesta poate oxida si poate rugini. Chiar daca multi oameni vor sustine ca nu rugineste, trebuie tinut cont ca este, ca orice alt metal si obiect de pe pamant, distructibil.

Nici un lant de inox nu va dura luni de zile sau ani aratand la fel de bine ca nou. Odata cu trecerea timpului si expunerea la diverse elemente, bijuteriile isi vor pierde stralucirea, iar colierele din otel inoxidabil nu fac exceptie.

Pentru a te bucura cat mai mult timp de lantisorul tau, urmeaza sfaturile de mai jos.
 
  • Nu expuneti lantisorul de inox la apa: nu il purtati la dus sau cand mergeti la inot;
  • Pastrati lantisorul de inox ambalat separat de alte bijuterii, pentru a evita zagarierea;
  • Feriti lantisorul de inox de temperaturi extreme de caldura si inghet.

 

Cum sa cureti acasa un colier inox?


Cu apa si sapun
  • Ia doua boluri mici si umplele cu apa calda si apoi adauga aproximativ 3 picaturi de detergent lichid de spalat vase intr-unul din boluri. Apoi, inmuiati coltul unei carpe moi in apa cu sapun. Folositi aceasta carpa pentru a freca si curata bijuteriile. Daca exista murdarie suplimentara, folositi o periuta de dinti moale pentru a curata murdaria.
  • Apoi, luati bijuteria curatata si inmuiati-o in al doilea castron pentru clatire. Uscati apoi bijuteria din inox cu o carpa moale si uscata.
  • Lustruiti bijuteria folosind o carpa de lustruit bijuteriile.
 
Cu apa si bicarbonat
  • Amestecati doua parti de bicarbonat de sodiu si o parte de apa intr-un castron mic pentru a face o pasta. Apoi, inmuiati in pasta o periuta de dinti moale si frecati usor bijuteriile din otel inoxidabil, apoi clatiti bijuteriile cu apa calda. Stergeti bijuteria cu un prosop moale, apoi lustruiti-o cu o carpa de lustruit.
  • Pont: Pasta de dinti fara siliciu este o alternativa excelenta la amestecul de bicarbonat de sodiu.

 

Concluzie


Avantajele alegerii unui lantisor inox sunt foarte clare: faptul ca sunt hipoalergice, nu se zgarie usor, isi pastreaza luciul mai mult timp si nu oxideaza repede, sunt rezistente la uzura si sunt ieftine fac ca aceste lantisoare sa fie atat de populare si indragite atat de doamne cat si de domni. Ingrijite si purtate corespunzator fac din aceste coliere niste accesorii pe care le putem avea pe viata, fara a depune eforturi considerabile. 

Sunt lantisoarele din inox o alternativa pentru bijuteriile din argint? Cu siguranta, da. Insa totul depinde de preferinte si de gusturi, sau de bugetul pe care vrei sa-l cheltui pe bijuterii. Orice alegere ai face, cu siguranta nu vei da gres! 
 

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751681666 contact@onixbox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!