Poti purta bratari sau lantisoare in sala de fitness?

Poti purta bratari sau lantisoare in sala de fitness?
Nu exista nicio indoiala ca atunci cand arati bine, te simti minunat, iar un rol foarte important il joaca hainele, parfumul, bijuteriile si accesorile pe care le porti. Foarte rar iesi din casa fara sa ai grija ca outfitul tau sa fie impecabil si indiferent ca mergi pana la magazinul din cartier, la intalnire cu iubitul sau iubita sau la club cu prietenii te asiguri intotdeauna ca porti cele mai bune haine, bratari si lantisoare care iti scot in evidenta stilul, ceasul si parfumul preferat care starnesc admiratia celor din jur.  

Nici cand vorbim de antrenamentul in sala de fitness lucrurile nu stau mult mai diferit. Un echipament de sport modern iti ofera un plus de incredere in timpul antrenamentelor – toata lumea vrea sa arate bine in timpul antrenamentului, deci nu poti lasa un echipament de fitness de firma, nou-nout, sa treaca neobservat.  

Dar daca la sala vrei sa porti bratari sau lantisoare? Iti poti asorta echipamentul sportiv cu bijuterii? Sau mai bine zis, exista bijuterii cu care sa te poti antrena in siguranta? Ei bine, raspunsul la aceste intrebari este da.

Chiar daca majoritatea tipurilor de bratari sau coliere disponibile pe piata nu sunt ideale pentru a te antrena in sala de fitness, exista anumite categorii de bijuterii care se potrivesc foarte bine. In randurile care urmeaza, vei descoperi cele mai bune optiuni. Dar mai intai, cateva elemente de baza:


Poti purta bijuterii in timp ce te antrenezi in sala de fitness?


bratari-sala-fitness-femei

Asa cum spuneam, poti purta bijuterii in sala de sport, daca acestea sunt potrivite pentru aceasta activitate care implica multa miscare, si in consecinta multa umezeala cauzata de transpiratie. Daca te gandesti sa mergi la sala de fitness cu bijuteriile tale de zi cu zi, ar trebui sa fii constient de potentialele pericole la care le expui si la faptul ca se pot deteriora. 

In primul rand, transpiratia este un factor care provoaca oxidarea metalelor precum aurul si argintul, iar dupa un timp destul de scurt vei putea observa ca bijuteriile tale se vor innegri si isi vor pierde din stralucire.
Partea buna este ca poti curata urmele de oxidare cu usurinta, ceea ce inseamna ca te vei putea antrena purtand coliere sau bratari din argint, umplute cu aur sau aur solid. Cu toate acestea, mersul la sala cu bijuterii ieftine din alama, nichel sau cupru ar putea sa nu fie o idee buna, deoarece transpiratia corodeaza astfel de metale cu usurinta. Nici lantisoarele sau bratarile din argint placate cu aur nu ar trebui sa le porti in timpul efortului fizic, deoarece acestea se pot coroda in timpul antrenamentelor si stratul de aur se sterge.


Posibile alergii cauzate de bijuterii 


Pe langa potentialele daune care pot afecta bijuteriile in timpul antrenamentelor, trebuie sa fii constient ca exista anumiti factori care pot cauza probleme la nivelul pielii.
In cazul bijuteriilor din metale ieftine, cum ar fi cuprul sau alama, coroziunea cauzata de reactia transpiratiei cu cuprul ar putea pata pielea, lasand urme de culoare verde sau negricioasa pe piele. Decolorarea pielii este posibila si atunci cand stratul subtire de aur din bijuteriile placate cu aur se uzeaza, mai ales daca metalul de baza contine cupru.

Exista, de asemenea, riscul de a avea reactii alergice la bijuteriile din metale precum nichelul. Alergia se manifesta ca mancarime, inrosirea zonei sau umflaturi ale pielii. Daca aveti piercing-uri facute recent si inca nevindecate complet, transpiratia va irita zona, chiar daca nu purtati bijuteria in timpul antrenamentului. Deci, pana nu se vindeca complet locul unde ati facut piercing-ul evitati sa mergeti la sala sau orice alt tip de sport.

Exista intotdeauna riscul de accidentare atunci cand porti bijuterii in timpul antrenamentului din sala de fitness - acest lucru inseamna ca bijuteriile si pielea ta ar putea fi smulse sau zgariate daca bijuteriile sunt prinse in par, aparatele din sala de forta, imbracaminte sau alte parti ale corpului. Ar putea rupe piercing-ul, ciupi pielea sau chiar mai rau.


Ce bijuterii sa porti cand faci sport?
 

Evita sa porti la sala bijuterii din alama, cupru, nichel sau bijuterii din argint placate cu aur, acestea se vor deteriora foarte repede din cauza transpiratiei;
Alege sa porti bijuterii din argint de calitate, bijuterii aur solid sau bijuterii din silicon. Siliconul este cel mai recomandat material pentru antrenament.

Concluzie

Daca te intrebai daca poti sa porti bratari sau lantisoare in timpul antrenamentelor in sala de fitness, sper ca ai gasit toate raspunsurile. Te astept sa ne mai vizitezi pe blog unde poti gasi ponturi si sfaturi utile despre bijuterii din aur si argint, metale pretioase si pietre semipretioase. 

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751681666 contact@onixbox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!