Bijuterii argint vs. bijuterii argint rodiat - Care este mai bun?

Bijuterii argint vs. bijuterii argint rodiat - Care este mai bun?

Este mai bine sa alegem bijuterii din argint rodiat sau bijuterii din argint?


Optiuni, optiuni si mai multe optiuni care ne fac confuzi. Aceasta este lumea bijuteriilor, cu nenumarate posibilitati si variante de cumparare care ne pot induce intr-o stare confuza. Si daca este prima data cand cautati cele mai bune bijuterii din argint, este posibil sa ajungeti sa nu cumparati nimic sau sa cumparati o bijuterie gresita, datorita varietatilor de placare si faptului ca unele bijuterii argint au in compozitie nichel in locul cuprului. Dar, indiferent daca incercati sa alegeti dintre placarea cu aur, platina sau rodiu, nu lasati asemanarile exterioare dintre piese sa va incurce.

Pentru a simplifica cautarea pentru tine, astazi facem o comparatie intre bijuterii de argint (fara placaj), si bijuterii argint rodiate. Care dintre acestea doua este cea mai buna varianta?

bijuterii-argint-rodiat

Argintul placat cu rodiu se refera la o bucata de Argint acoperita cu un strat subtire (microscopic) de rodiu. Rodiul este un metal nereactiv care apartine aceluiasi grup de metale ca si platina. Rodiul este un metal foarte scump (mai scump decat aurul), este fragil si greu de modelat, dar nu se sterge, nu se decoloreaza si nu se corodeaza.

Argintul, pe de alta parte, este mai moale decat rodiul, maleabil si mai ieftin, dar se innegreste (oxideaza) si reactioneaza usor cu diferite elemente din mediu. Prin urmare, pentru a proteja bijuteriile de argint sa se oxideze si sa se inchida la culoare, se aplica un strat subtire de rodiu. Ca urmare a placarii, argintului ii creste rezistenta si durabilitatea, este mai rezistent la uzura si frecare si arata mai stralucitor, capatand un finisaj lucios asemanator unei oglinzi. Placarea argintului cu rodiu se face printr-un proces numit galvanizare.

Tinand cont de cele descrise mai sus, bijuteriile din argint placat cu rodiu ar putea fi urmatoarea cea mai buna alternativa la bijuterii din argint.

bijuterii-argint-vs-argint-rodiat


De ce sa alegi bijuterii din argint placate cu rodiu?

 

Durabilitatea crescuta


Rodierea sau placarea cu rodiu a argintului sporeste valoarea si durabilitatea acestui metal pretios. Placarea argintului cu rodiu va transfera durabilitatea rodiului pe bijuteria din argint. In acelasi timp, rodiul este rezistent la zgarieturi, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa va faceti griji cu privire la bijuterii zgariate pentru o perioada foarte lunga de timp daca bratara sau colierul din argint rodiat se poarta si se ingrijeste corespunzator.

Durabilitatea unei bijuterii din argint placate cu rodiu este imbunatatita in continuare prin faptul ca nu se corodeaza. Daca aveti o bijuterie din Argint 925 placata cu rodiu, nu va trebui sa va faceti griji cu privire la coroziunea cauzata de expunerea la apa si suprafete dure.

 

Duritatea superioara pentru bijuterii argint rodiat


Duritatea metalelor este determinata de gradul de duritate MOH. Aceasta evaluare determina duritatea metalelor, in raport cu rezistenta lor la zgariere. Pe aceasta scara care variaza de la 1 la 10, rodiul este evaluat cu 6, in timp ce argintul neplacat este evaluat cu 3. Prin urmare, bijuteriile din argint rodiat sunt mai rezistente la zgariere decat bijuteriile din argint simplu, neplacat cu rodiu.

 

Bijuteriile din argint placate cu rodiu arata grozav


Argintul 925 este cunoscut pentru finisajul natural lucios, dar stim, de asemenea, ca acest metal pretios se oxideaza cu timpul, rezultand o bijuterie pe care nu ne mai face placere sa o purtam. Rodiul, pe de alta parte, nu se inchide la culoare si are un finisaj stralucitor, asemanator unei oglinzi. Drept urmare, o bijuterie din Argint 925 placata cu rodiu va arata grozav de-a lungul timpului si nu va trebui sa va faceti griji cu privire la oxidare. Placarea cu rodiu pastreaza o bijuterie care arata excelent de la prima cumparare pana la urmatoarea reaplicare a stratului de rodiu.

 

Bijuteriile din argint rodiat nu provoaca alergii


Cautarea ta pentru cea mai buna bijuterie este ghidata de mai multe elemente ale bijuteriilor si in capul listei este daca piesa va reactiona sau nu cu pielea ta. Majoritatea dintre noi suferind din cauza alergiilor la nichelul din bijuterii, a avea o bijuterie care nu cauzeaza reactii alergice este o usurare binevenita.

Rodiul nu provoaca reactii adverse, ceea ce face ca bijuteriile din argint placate cu rodiu sa fie purtate in siguranta. Nu trebuie sa va faceti griji cu privire la dermatita, inrosirea, umflarea sau mancarimea pielii atunci cand purtati o bijuterie din Argint 925 rodiat.
 


De ce sa nu alegi bijuterii din argint rodiat?

 

Nevoia de reaplicare a stratului de rodiu pe bijuterii


In placarea cu rodiu, stratul de rodiu aplicat argintului este destul de subtire, de fapt microscopic. Prin urmare, acest strat subtire va trebui reaplicat dupa ceva timp, in functie de modul in care purtati si pastrati acele bijuterii - adesea, intre 6 si 24 de luni. Replacarea trebuie facuta de un profesionist. De asemenea, procesul de replacare dureaza putin mai mult, deoarece vechiul strat de rodiu trebuie indepartat inainte de aplicarea unui strat nou. 
Cu toate acestea, tineti cont ca nevoia de reaplicare a rodiului nu face din argintul simplu  o optiune mai buna deoarece si argintul neplacat se oxideaza, trebuie sa il curatati si sa il lustruiti dupa ceva timp pentru a restabili acel luciu natural de argint.

 

Stratul de rodiu de pe bijuteria din argint se sterge cu timpul


Argintul placat cu rodiu nu se va oxida, deci lustruirea nu este absolut necesara, insa retineti ca placarea se subtiaza si incepe sa se stearga atunci cand este lustruita, ceea ce inseamna ca nu veti mai avea o bijuterie placata cu rodiu, si una din argint pe care vor aparea urme de oxidare daca nu se trateaza la timp cu o noua placare cu rodiu.

Argintul simplu, pe de alta parte, oxideaza si necesita lustruire. Intrucat carpa din panza speciala pentru lustruit furnizata de bijutier este moale, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la subtierea stratului de argint sau zgariere.


O bijuterie din argint rodiat este mai scumpa decat o bijuterie de argint


O bijuterie argint este mai ieftina decat o bijuterie de argint rodiat.

Rodiul este scump si, la fel ca platina, are un pret aproape de pretul aurului. Placarea cu rodiu ar putea creste pretul argintului, dar diferenta de pret intre argint placat si simplu nu este mare.

Argintul placat cu rodiu are o valoare de revanzare ridicata, desi aceasta valoare este mai mica decat cea a argintului pur, care are o valoare de revanzare mai mare.

Argintul placat cu rodiu este hipoalergenic? Da. Rodiul este hipoalergenic.

Care este varianta cea mai buna – bijuterii placate cu rodiu sau argint simplu? Alegem bijuteriile placate cu rodiu, din motivele mentionate mai sus.
 

Concluzie


Bijuteriile din argint rodiat castiga in fata bijuteriilor din argint. Daca sunteti in cautarea unei bratari sau lantisor argint care sa dureze mult timp fara a-si pierde stralucirea si care sa nu oxideze, o bijuterie din argint placat cu rodiu ar putea fi cea mai buna alternativa pentru dvs.

Placarea nu este totusi permanenta si, in functie de purtarea si intretinerea bijuteriei, poate fi necesara reaplicarea stratului de rodiu dupa  aproximativ 2 ani (pentru inele) sau chiar 10 ani (pentru coliere sau cercei). De asemenea, deoarece baza argintului  este de culoare argintie / alba, pierderea stratului de rodiu nu va fi evidenta. Acest lucru nu se poate spune pentru aurul alb cu o baza de culoare galbena, unde diferentele de culoare ar fi sesizate imediat.

Prin urmare, daca nu te deranjeaza sa cheltui ceva mai multi bani pe bijuteriile din argint pentru un finisaj alb ca o oglinda care nu se va zgaria sau oxida foarte usor, bijuteriile din argint rodiat sunt cea mai buna optiune pentru tine. Cu toate acestea, bratarile si colierele din Argint 925 raman in continuare in topul preferintelor oamenilor.

Vezi si recomandarile noastre in ceea ce priveste alegerea unei bratari personalizate sau lantisor personalizat, din Argint 925, pe care le poti achizitiona pentru tine sau le poti face cadou unei persoane dragi. 

Iti multumim ca ai citit acest articol! Te ajuta aceste informatii? Daca da, te rugam sa distribui acest articol si prietenilor tai care ar putea beneficia de aceste sfaturi! Pana la citirea urmatorului articol, iti doresc o zi buna! 

 

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751681666 contact@onixbox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!