Porti bratari elastice? Descopera 7 motive pentru care se rup!

Porti bratari elastice? Descopera 7 motive pentru care se rup!

Daca iti place sa porti bratari elastice , atunci acest articol este pentru tine!


Imi place sa port bratari elastice pentru ca sunt foarte comode si sunt foarte usor de pus si de dat jos de pe mana - pana in acel moment inevitabil in care elasticul se rupe si margelele se imprastie pe podea in toate directiile. Dar nu va speriati, exista solutii foarte practice si la indemana oricui poarta bratari elastice pentru a prelungi durata de viata a bratarilor. In randurile de mai jos veti descoperi cele mai importante sfaturi pe care un purtator de bratari din elastice ar vrea sa le stie. 

 

7 Motive pentru care se rup bratarile elastice

 

Nu iti pui bratara elastica corect


Orice ai face, nu trage de un capat al bratarii pentru a forma un triunghi si apoi sa o intinzi peste mana. In acest fel se uzeaza elasticul si, in cele din urma, se va rupe. Pentru a va mentine bratara in cea mai buna forma, rulati margelele peste incheietura mainii, intinzand elasticul cat mai putin posibil.
 

Porti bratari elastice tot timpul


Daca porti bratari din elastice tot timpul fara sa le dai jos, acestea sunt expuse substantelor chimice care distrug elasticul in timp. Samponul si gelurile de dus, spray-urile pentru par, parfumurile, lotiunile pentru corp si protectie solara, toate acestea contribuie la descompunerea si slabirea elasticului in timp, provocand in cele din urma ruperea. Scoateti bratarile elastice inainte de a aplica lotiuni sau spray-uri si nu le purtati nici in piscina sau la mare.
 

Bratara elastica a fost realizata cu margele de sertizare


Nu puteti face multe in acest caz, cu exceptia verificarii modului in care este realizata bratara inainte de a o cumpara. Daca achizitionati o bratara elastica foarte scumpa si observati o margea de sertizare aplatizata, poate doriti sa cumparati o alta bratara, fara acest defect.

Margelele de sertizare sunt fabricate din metal si, in cele din urma, metalul se va freca de elastic si il va face sa se subtieze si sa se rupa.
 


Elasticul nu a fost pre-intins inainte de confectiona bratara


Acest lucru poate parea ciudat, dar inainte de a-ti crea bratara, persoana care o realizeaza ar fi trebuit sa testeze putin rezistenta elasticului, iar acest test se face prin intindere. Puteti afla cand nu s-a facut acest lucru, deoarece margelele pot fi putin largi sau bratara se intinde putin prima data cand o puneti.

Cand elasticul este pre-intins, acesta va reveni la aceeasi dimensiune fara a pierde din elasticitatea sa. Margelele ar trebui sa fie usor apropiate una fata de cealalta, ceea ce mentine o usoara tensiune asupra elasticului si, prin
urmare, a nodului, impiedicandu-l sa se slabeasca in timpul uzurii normale.

 

Nodul este expus in loc sa fie ascuns in interiorul unei margele


Nu este intotdeauna posibil sa ascundeti nodul in interiorul unei margele, dar daca nu vedeti niciun semn al locului unde a fost inchisa bratara, aceasta este o indicatie buna ca va rezista bratara elastica.

De obicei inseamna ca nodul a fost lipit si nodul lipit a fost apoi fixat in interiorul unei margele. Acest lucru va proteja nodul de tipul de defectiune cauzat de lotiuni sau parfumuri, descris la punctul doi. De asemenea, adezivul poate intari uneori elasticul si pastrandu-l in siguranta in interiorul unei margele va diminua stresul la care este expus, facand mai putin probabil sa se rupa.
 

Bratara elastica s-a agatat 


Ei bine, asta se intampla cateodata, nu-i asa?

Singura sugestie pentru a preveni agatarea si ruperea unei bratari elastice este sa va purtati bratarile pe mana non-dominanta. Dreptacii poarta bratara pe mana stanga si stangacii, pe mana dreapta. Este mult mai putin probabil sa va prindeti incheietura mainii pe care o folositi mai putin in activitatile zilnice.
 

Bratara este realizata cu ata elastica


Toti producatorii de bratari handmade au tipurile lor preferate de snur elastic si nu este neobisnuit sa vezi bratari realizate cu ata elastica - mai ales ca este mai ieftina si mai usor si mai rapid de utilizat.

Acest tip de fir se va sfasia in cele din urma, firele care compun ata elastica se destrama in timp iar bratara elastica se va rupe. Nu inseamna ca ar trebui sa eviti in totalitate aceste bratari sau acest material, ci doar sa te asiguri ca bratara pe care vrei sa o cumperi nu prezinta urme de uzura. Retineti ca ata elastica nu trebuie folosita niciodata la confectionarea bratarilor cu margele ascutite, cristale sau pietre mai grele, deoarece toate acestea contribuie la scurtarea duratei de viata a bratarilor elastice. 
 

Alege sa porti bratari elastice de calitate


bratari elastice onixbox

In anul 2017 Onixbox lansa primele bratari elastice, handmade cu pietre semipretioase din onix. In cei 4 ani de exeperienta in realizarea bratarilor elastice am invatat sa selectam cele mai bune pietre si elastice pentru ca bratarile noastre sa fie nu doar foarte confortabile, ci si durabile si rezistente. 

In prezent, clientii nostri se bucura de o intreaga colectie de bratari elastice de cea mai buna calitate. Realizam bratari handmade cu pietre semipretioase de la furnizori de incredere, iar elasticul folosit la realizarea bratarilor este de cea mai buna calitate (nu folosim ata elastica pentru bratari 😊). 

Te poti convinge si tu de calitatea bratarilor marca Onixbox pe care le poti vedea in colectia bratari pietre semipretioase din magazinul nostru. 
 

Schimbarile simple vor face diferenta!


Cateva schimbari simple in modul in care selectati si purtati bratarile elastice va vor ajuta sa va bucurati de ele pentru mult timp. Multi oameni evita sa poarte bratari elastice, dar nu exista niciun motiv pentru a face acest lucru daca stiti ce sa cautati atunci cand le cumparati si daca le ingrijiti corespunzator. Urmati cu incredere sfaturile de mai sus si veti vedea cum aceste schimbari simple vor face diferenta. 


 

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751681666 contact@onixbox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!