Bijuterii inox - sunt acestea o alternativa pentru bijuterii din argint?

Bijuterii inox - sunt acestea o alternativa pentru bijuterii din argint?

De ce ar trebui sa alegi bijuterii inox?

Sa alegi bijuterii din inox reprezinta o idee foarte buna de cadouri pentru dama sau barbati, bijuteriile din inox avand foarte multe multe avantaje. Comparativ cu bijuterii din argint, colierele si bratarile din inox prezinta urmatoarele caracteristici:

  • sunt hipoalergice (nu provoaca alergii sau iritatii ale pielii)
  • sunt mai rezistente la uzura
  • nu se zgarie asa usor
  • oxideaza foarte greu
  • sunt mai ieftine

O bijuterie din inox este mai ieftina decat o bijuterie din argint, ceea ce inseamna ca vei cumpara o bijuterie foarte frumoasa si la un raport calitate/pret excelent.

 

Ce tipuri de bijuterii din inox ar trebui sa aleg?

Indiferent daca cumperi pentru tine sau vrei sa faci un cadou unei persoane dragi, un lantisor inox sau o bratara inox este intotdeauna o alegere inspirata. La Onixbox vei descoperi o colectie variata de lantisoare inox personalizate si bratari inox, care cuprinde modele create atat pentru femei, cat si pentru barbati. Bratari sau seturi de bratari inox, lantisoare personalizate cu nume, coordonate sau mesaje inspirationale, toate aceste bijuterii reprezinta o sursa de inspiratie pentru cadouri pentru cei dragi. 

lant-personalizat-nume-inox

Lantisoare inox

Colectia noastra de lantisoare inox cuprinde modele create atat pentru femei, cat si pentru barbati. Cu dimensiuni cuprinse intre 42 cm - 70 cm, colierele va vor veni perfect, indiferent de inaltime si contitutia fizica. 
Pentru un plus de originalitate alege sa gravezi pandativul cu un mesaj personal din suflet, coordonate, nume sau mesaje de incurajare. De asemenea lantul de inox poate fi personalizat cu simboluri sau semne zodiacale, care sa iti scot in evidenta personalitatea si stilul.

Ai mai multe variante de culoare, astfel poti sa alegi colierul pe culoarea ta preferata: argintiu, auriu, aur roz sau negru. 

bratari-inox-barbati

Bratari inox
 

Daca iti place sa porti bratari, atunci o bratara barbateasca din inox este exact ceea ce doresti sa ai la incheietura mainii. Exista multe modele de unde poti sa alegi, iar noi am selectat pentru tine doar ce e mai bun: bratari inox barbati cu un design puternic masculin care reprezinta luxul, prestigiul si puterea. Bratarile Luxury sunt confectionate manual din margele din inox, coronite si alte elemente incrustate cu cristale din zorconiu insirate cu maiestrie pe snur reglabil care se potrivesc la perfectie pe orice incheietura. 

 

Lantul sau bratara din inox oxideaza sau rugineste? 


Ce iti vine prima data in minte cand vrei cumperi un lantisor sau o bratara? Alegi sa fie din aur, argint sau doar ceva frumos si atemporal, indiferent de material? Daca alegi ultima varianta, atunci otelul inoxidabil ar putea fi unul dintre materialele pe care doriti sa le luati in considerare.

De ce sa aleg un lantisor inox? Inoxul nu se oxideaza? Nu va rugini? Nu este otelul inoxidabil mai mult pentru ustensilele chirurgicale? Ei bine, daca acestea sunt cateva dintre intrebarile la care cauti raspuns, esti in locul potrivit.

Chiar daca otelul inoxidabil este rezistent la coroziune in comparatie cu majoritatea celorlalte metale care sunt utilizate la fabricarea bijuteriilor, acesta poate oxida si poate rugini. Chiar daca multi oameni vor sustine ca nu rugineste, trebuie tinut cont ca este, ca orice alt metal si obiect de pe pamant, distructibil.

Nici o bijuterie nu va dura luni de zile sau ani aratand la fel de bine ca noi. Odata cu trecerea timpului si expunerea la diverse elemente, bijuteriile isi vor pierde stralucirea, iar colierele din otel inoxidabil nu fac exceptie.

 

Tipuri de otel inoxidabil


Daca bijuteriile din otel inoxidabil ruginesc sau nu depinde de tipul de otel inoxidabil din care sunt facute bijuteriile, precum si de conditiile la care va expuneti bijuteriile.

Bijuteriile din otel inoxidabil sunt fabricate din otel 316L, un aliaj cu niveluri ridicate de crom, fier, mangan, nichel si carbon. Deoarece bijuteriile din otel inoxidabil sunt un aliaj, s-ar putea innegri cu timpul, daca sunt expuse la diversi factori. Acest otel inoxidabil 316L este versiunea recomandata a otelului inoxidabil pentru bijuterii, deoarece este hipoalergenic si sigur pentru utilizare ca bijuterii, inclusiv pentru piercinguri si cercei.

Celalalt tip de otel inoxidabil este 301L sau otel inoxidabil de calitate industriala. Are cele mai ridicate niveluri de nichel, ceea ce inseamna ca acest aliaj poate fi purtat ca si colier sau bratara , dar nu ar trebui sa fie utilizat ca si piercing sau cercei. Nici otelul inoxidabil 304L nu trebuie utilizat pentru bijuterii care perforeaza corpul.

 

De ce se innegreste sau rugineste inoxul ?


Acum, stiu la ce va ganditi - cum este otelul inoxidabil rezistent la coroziune daca se innegreste/oxideaza?
Pentru ca, asa cum am mentionat mai sus, nimic nu este indestructibil. Asadar, otelul inoxidabil va reactiona la unele elemente ale mediului, iar innegrirea suprafetei este inevitabila si se va manifesta in timp.

Desi otelul inoxidabil nu rugineste, in general, exista cazuri in care se va intampla ruginirea. Dupa cum s-a mentionat mai sus, otelul inoxidabil (utilizat in bijuterii) este un aliaj de crom, nichel, carbon, mangan si fier, printre alte metale. In timp ce majoritatea acestor metale ruginesc, otelul inoxidabil este in mare parte protejat de rugina de crom. Cromul protejeaza bijuteriile din otel inoxidabil de rugina prin prevenirea oxidarii. Din acest motiv, cele mai bune bijuterii din otel inoxidabil au cel putin 10% crom.

Retineti, totusi, ca prezenta cromului in otel inoxidabil nu face ca bijuteriile dvs. sa fie 100% protejate impotriva ruginei. Desi protector, stratul de crom din otel inoxidabil se poate deteriora sau chiar mai rau, nu reuseste sa protejeze bijuteriile si, atunci cand se intampla acest lucru, celelalte metale din bijuterii reactioneaza chimic cu oxigenul, de unde si pierderea stralucirii al lantului sau bratarii din otel inoxidabil. De asemenea, merita mentionat faptul ca denumirea de otel inoxidabil inseamna ca metalul se pateaza mai putin, comparativ cu alte metale.

Pe langa stratul protector de crom, celalalt motiv pentru care otelul inoxidabil nu rugineste sau nu se pateaza cu usurinta are legatura cu faptul ca otelul inoxidabil dezvolta un strat de oxid atunci cand este expus aerului. Acest strat de oxid protejeaza metalul impotriva coroziunii. Aspectul interesant este ca stratul / pelicula de oxid se va dezvolta si dupa ce metalul este deteriorat sau daca este ciobit.

Retineti, totusi, ca mediul in care expuneti bijuteriile din otel inoxidabil conteaza, de asemenea. Chiar si cu pelicula de protectie, expunerea la conditii de mediu dure va afecta metalul, provocand oxidarea. Prin urmare, nu ar trebui sa va expuneti  bratara sau colierul din otel inoxidabil la apa marii, deoarece acesta va reactiona. Cu toate acestea, puteti face dus cu bijuteriile din otel inoxidabil.

 

Bijuteriile din inox placate cu aur sau aur roz se innegresc?


Chiar daca bijuteriile din aur solid nu se vor innegri, bijuteriile din inox placate cu aur, care sunt la fel de elegante, se vor innegri cu timpul si pe masura ce le purtati. Motivul principal al acestui fapt este ca finisajul placat cu aur este destul de fragil.
Colierele sau bratarile din inox placate cu aur sunt bijuterii acoperite cu un strat subtire de aur. Exista diferite tehnici de placare si desi grosimea placarii variaza, tehnicile sunt denumite toate galvanizare. Procesul este asemenea ca la scufundarea unei bijuterii din otel inoxidabil intr-o solutie de aur.

Stratul de aur o sa oxideze si se va murdari rapid, mai ales daca stratul de aur este prea subtire. Si zgarieturile de pe stratul de aur maresc sansele de oxidare.

 

Cum se curata bijuteriile din otel inoxidabil?


Curatarea cu ultrasunete

Daca bijuteriile din otel inoxidabil sunt oxidate, curatarea cu ultrasunete ar putea fi cea mai buna optiune de curatare. Aceasta tehnica de curatare implica utilizarea vibratiilor intense pentru a curata bine bijuteriile, in special zonele greu accesibile. Desi este o optiune viabila, curatarea cu ultrasunete este costisitoare, motiv pentru care va recomandam curatarea la domiciliu. Principalele noastre metode de curatare recomandate la domiciliu pot fi descoperite in randurile de mai jos.

 

Curata bijuteriile din inox acasa, cu apa si sapun

  • Ia doua boluri mici si umplele cu apa calda si apoi adauga aproximativ 3 picaturi de detergent lichid de spalat vase intr-unul din boluri. Apoi, inmuiati coltul unei carpe moi in apa cu sapun. Folositi aceasta carpa pentru a freca si curata bijuteriile. Daca exista murdarie suplimentara, folositi o periuta de dinti moale pentru a curata murdaria.
  • Apoi, luati bijuteria curatata si inmuiati-o in al doilea castron pentru clatire. Uscati apoi bijuteria din inox cu o carpa moale si uscata.
  • Lustruiti bijuteria folosind o carpa de lustruit bijuteriile.

 

Curatarea bijuteriilor cu apa si bicarbonat

  • Amestecati doua parti de bicarbonat de sodiu si o parte de apa intr-un castron mic pentru a face o pasta. Apoi, inmuiati in pasta o periuta de dinti moale si frecati usor bijuteriile din otel inoxidabil, apoi clatiti bijuteriile cu apa calda. Stergeti bijuteria cu un prosop moale, apoi lustruiti-o cu o carpa de lustruit.
  • Pont: Pasta de dinti fara siliciu este o alternativa excelenta la amestecul de bicarbonat de sodiu.

 

Concluzie

Avantajele alegerii unei bratari inox sau lant inox sunt evidente: faptul ca sunt hipoalergice, nu se zgarie usor, isi pastreaza luciul mai mult timp si nu oxideaza repede, sunt rezistente la uzura si sunt ieftine fac ca aceste bijuterii sa fie foarte populare si indragite atat de doamne cat si de barbati. Pastrate si purtate corespunzator fac din aceste bijuterii niste accesorii pe care le putem avea pe viata, fara a depune eforturi considerabile. 

Sunt bijuteriile din inox o alternativa pentru bijuteriile din argint? Cu siguranta, da. Insa totul depinde de preferinte si de gusturi, sau de bugetul pe care vrei sa-l cheltui pe bijuterii. Orice alegere ai face, cu siguranta nu vei da gres! 


Sper ca ti-a placut acest articol si te astept sa te intorci pentru a afla mai multe sfaturi utile si ponturi despre bijuterii, metale pretioase sau pietre semipretioase. Si nu uita ca iti stam la dispozitie daca ai orice intrebare sau nelamurire! 
 

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751681666 contact@onixbox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!