Ce sunt diamantele și cum se clasifică: Ghid complet

Ce sunt diamantele și cum se clasifică: Ghid complet

Ce sunt diamantele și cum sunt clasificate?


Diamantele sunt printre cele mai prețuite și dorite pietre prețioase din lume. Acestea sunt apreciate pentru frumusețea lor uluitoare, duritatea extremă și raritatea lor. În acest articol, vom explora ce sunt diamantele, cum se formează, clasificarea lor și structura chimică.

 

Ce sunt diamantele?


Diamantele sunt forme cristaline de carbon pur, formate în adâncul Pământului sub presiuni și temperaturi extreme. Aceste condiții extreme determină atomii de carbon să se aranjeze într-o structură cristalină cubică, conferindu-le duritatea și strălucirea caracteristică.


Formarea diamantelor


Diamantele naturale se formează la adâncimi de aproximativ 150-200 km sub suprafața Pământului, în zona mantalei. Procesul de formare durează milioane până la miliarde de ani. Diamantele ajung la suprafață prin erupții vulcanice rare, aducând aceste pietre prețioase din adâncuri la lumină.

 

Clasificarea diamantelor


Clasificarea diamantelor se face pe baza a patru criterii principale, cunoscute sub denumirea de cele 4C: Carat (greutate), Clarity (claritate), Color (culoare) și Cut (tăietură).
 

 1. Carat (greutate): Caratul este unitatea de măsură a greutății diamantului. Un carat echivalează cu 0,2 grame. Greutatea diamantului are un impact semnificativ asupra prețului acestuia.

 2. Clarity (claritate): Claritatea se referă la absența incluziunilor și a defectelor interne sau externe ale diamantului. Scala de claritate variază de la FL (flawless) la I3 (included), unde flawless înseamnă că diamantul nu are incluziuni vizibile la un microscop de 10x.

  - Impecabil (FL) - Această abreviere indică faptul că nu există nicio imperfecțiune vizibilă sub microscop. ( imagine marită de cel puțin 10 ori ). 
  - VVS1, VVS2 (Cu foarte foarte puține imperfecțiuni)
  - VS1, VS2 (Cu foarte puține imperfecțiuni)
  - SI1, SI2 (Cu puține imperfecțiuni)
  - I1, I2, I3 (Cu imperfecțiuni)

 3. Color (culoare): Culoarea diamantului este evaluată pe o scară de la D (incolor) la Z (galben deschis sau maro). Diamantele incolore sunt cele mai rare și, în consecință, cele mai valoroase.

 4. Cut (tăietură): Tăietura diamantului se referă la modul în care acesta a fost șlefuit din piatra brută. O tăietură bună maximizează strălucirea diamantului, reflectând lumina în mod optim. 

 

Structura chimică a diamantului


Diamantele sunt compuse exclusiv din atomi de carbon, dispuși într-o rețea cubică de tip cristal. Această structură conferă diamantelor duritatea lor extremă, fiind cele mai dure materiale naturale cunoscute. Duritatea diamantelor le face ideale pentru utilizări industriale, pe lângă rolul lor decorativ în bijuterii.

 

Tipuri de diamante


Pe lângă diamantele incolore, există și alte tipuri de diamante, inclusiv diamantele colorate (fancy diamonds) și diamantele sintetice. Diamantele colorate, cum ar fi cele roz, albastre și galbene, sunt extrem de rare și foarte apreciate.

 

Importanța certificării


Certificarea diamantelor este esențială pentru a garanta autenticitatea și calitatea acestora. Un certificat emis de un laborator gemologic de renume, cum ar fi GIA (Gemological Institute of America), oferă o evaluare detaliată a caracteristicilor diamantului.

 

Noua Colecție de Brățări și Coliere cu Diamante


Suntem mândri să anunțăm lansarea noii noastre colecții de bijuterii cu diamante, colecție exclusivă care cuprinde brățări și coliere, destinată bărbaților de succes care doresc să dețină un mic diamant de 0.015ct sau 0.025ct. Aceste bijuterii elegante sunt realizate din oțel inoxidabil de înaltă calitate și sunt decorate cu diamante naturale, smaralde, safire, rubine sau diamante negre.


Bijuteriile noastre sunt fabricate în Italia la cele mai înalte standarde, oferind calitate premium și design deosebit. Fie că dorești să îți completezi colecția personală sau cauți cadoul perfect pentru un bărbat special din viața ta, aceste brățări și coliere cu diamant sunt alegerea ideală.


Descoperă întreaga colecție de bijuterii cu diamante și alege piesele care reflectă cel mai bine stilul și personalitatea ta.

 

Concluzie

 

Diamantele sunt pietre prețioase fascinante, cu o istorie complexă și o valoare inestimabilă. Înțelegerea clasificării și a structurii lor chimice ne permite să apreciem mai bine aceste minuni ale naturii. Fie că ești în căutarea unui diamant pentru o bijuterie specială sau ești pur și simplu pasionat de gemologie, cunoașterea detaliilor despre diamante îți va oferi o perspectivă mai profundă asupra acestei pietre prețioase extraordinare.

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751681666 contact@onixbox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!