5 Sfaturi simple pentru ingrijirea bijuteriilor din aur chiar la tine acasa

5 Sfaturi simple pentru ingrijirea bijuteriilor din aur chiar la tine acasa

Bijuterii din aur - Afla cum poti pastra bijuteriile din aur ca noi pentru mai mult timp


Chiar daca pare ca argintul a depasit aurul ca si preferinte in ultimii ani, nu exista nicio indoiala ca aurul este un metal pretios atemporal iar bijuteriile din aur nu se vor demoda niciodata. Daca bijuteriile din aur fac parte din colectia ta, atunci aceste 5 sfaturi simple pentru ingrijirea bijuteriilor din aur chiar la tine acasa iti vor fi de folos.
 

Sfaturi pentru purtarea zilnica a bijuteriilor de aur


Daca sunt intretinute corect, bijuteriile din aur ar trebui sa reziste ani de zile, chiar sa fie lasate mostenire copiilor si nepotilor. Iata cateva lucruri de aplicat in mod regulat in timp ce purtati bijuterii din aur:
 
  • Aurul este un metal stralucitor, insa este si un metal moale. Acest lucru il face sensibil la lovituri, zgarieturi si indoire. Fiti atenti la inelele, ceasuri si bratari de aur in timp ce le purtati si nu le purtati in timp ce practicati sporturi sau munca fizica.
  • Clorul este cel mai rau dusman al aurului: expus repetat, clorul va slabi structura bijuteriilor din aur si, in cele din urma, va duce la ruperea acestora. Asigurati-va ca va scoateti bijuteriile inainte de a intra intr-o piscina, spa sau utilizati clor pentru igienizare.
  • Produsele de curatat cu acizi sau abrazivi vor deteriora finisajul bijuteriilor. Asigurati-va ca folositi manusi de cauciuc in timpul curatarii (va recomandam sa faceti acest lucru oricum pentru a va proteja pielea) sau indepartati-va bijuteriile cu totul.
  • Puneti-va bijuteriile la urma atunci cand va pregatiti: machiajul, parfumul, fixativul si lotiunile va pot deteriora aurul. Asigurati-va ca va puneti bijuteriile doar dupa sunteti gata din acest punct de vedere.
  • Scoateti bijuteriile inainte de scaldat: purtarea de bijuterii in timp ce va scaldati poate duce la acumularea de sapun care poate deteriora bijuteriile.

 

Curatati bijuteriile de aur in mod regulat


Cand sunt purtate in mod regulat, bijuteriile din aur sunt expuse la uleiuri ale pielii, transpiratie, praf, machiaj si multe altele. Pentru a-i pastra stralucirea, trebuie sa va curatati bijuteriile in mod regulat cu o solutie compusa din apa calda (10 parti) si sapun de vase (2 parti). Cateva sfaturi suplimentare:
  • Inmuierea este cheia unei curatari reusite: ar trebui sa inmuiati bijuteriile din aur timp de 3 ore si apoi sa le frecati usor cu o perie foarte moale. Se clateste sub apa curata si se usuca cu o carpa.
  • Sfat bonus: pentru un plus de stralucire, utilizati o carpa de lustruit bijuteriile dupa aceasta! Nu utilizati un prosop de hartie sau servetele, deoarece acestea va pot zgaria bijuteriile.
  • Curatati cu sapun doar cand este necesar: Curatati-va bijuteriile in functie de necesitate, nu trebuie sa exagerati cu curatarea foarte frecventa, ci doar atunci cand sunt vizibil murdare.
  • Alte produse de curatare pentru bijuterii: alcoolul este excelent pentru curatare si igienizare. Imbibati o carpa moale in alcool si frecati usor bijuteria.
  • Aveti grija la defecte: in timpul curatarii obisnuite a bijuteriilor, fiti atent la orice defecte sau pietre care s-au dezlipit. Curatarea pieselor deteriorate nu poate face decat sa agraveze problema.

 

Cum sa iti pastrezi corect bijuteriile de aur


Dupa ce ai purtat si curatat bijuteriile de aur pentru ziua respectiva, urmatorul pas in ingrijirea corecta a acestora este depozitarea corespunzatoare.
 
  • Foloseste o cutie de bijuterii: o cutie de bijuterii curata si uscata este cea mai buna optiune. Daca aveti si un saculet din bumbac sau alt material moale, este ideal sa il folositi. La OnixBox avem grija ca tu sa iti pastrezi bijuteriile in mod corespunzator, iar pentru asta vei primi cutia de bijuterii si saculetul la fiecare comanda.
  • Depozitati piesele separat: acest lucru impiedica bijuteriile sa se incurce sau sa se zgarie reciproc.
  • Curatati profesional bijuteriile din aur, cel putin o data pe an

Toate sfaturile de mai sus sunt modalitati excelente de a va ingriji bijuteriile din aur si astfel sa va bucurati de ele mult timp. Cu toate acestea, a face aceste lucruri nu este suficient. Va recomandam sa va curatati bijuteriile in mod profesional la fiecare sase luni si sa verificati anual daca nu exista zale slabite sau alte defectiuni pe care un bijutier le observa imediat la un control amanuntit.

 

Sfaturi de care sa tii cont inainte sa achizitionezi bijuterii din aur


Daca nu ai prea multe bijuterii de aur in colectie, iti recomand sa te familiarizezi cu ele inainte de a cumpara altele. Ce trebuie sa stii:

Aurul de 24 de karate nu este chiar cea mai buna optiune cand vine vorba de bijuterii : in timp ce multi oameni sunt atrasi de puritatea aurului de 24 de karate (99,99% puritate), putini oameni stiu ca este de fapt prea moale pentru a fi folosit in majoritatea bijuteriilor.
Aliajul din aur este mai puternic: aurul de 10, 14 si 18 karate sunt aliaje (amestecate) cu alte metale pentru a le face mai puternice.
Cautati marcajul aferent titlului: indiferent de calitatea pe care o alegeti, aurul dvs. ar trebui sa aiba un semn de calitate cu valoarea de karat pe el.

Pentru mai multe detalii referitoare la tipurile de marci care trebuie sa apara obligatoriu pe bijuteriile pe care le cumparati dar si cum sa va feriiti de fraude accesati site-ul ANPC - Metale pretioase.
 

Tipuri de aliaje de aur folosite la confectionarea de bijuterii


Mentionate pe scurt in randurile de mai sus, aliajele reprezinta combinarea a doua sau mai multe metale. Acest lucru se face pentru a creste rezistenta metalului de baza. Mai jos sunt mai multe tipuri de aliaje de aur cu care probabil sunteti deja familiarizati. Retineti, aceasta lista nu include toate tipurile de aur, ci doar cele mai populare tipuri:

Aur galben: aurul galben este ceea ce ne gandim majoritatea dintre noi atunci cand ne imaginam bijuteriile traditionale din aur. Este adesea un amestec de aur pur cu argint, cupru si zinc. Este cel mai hipoalergenic si necesita cea mai mica cantitate de intretinere a tuturor tipurilor de aur.
Aur alb: aurul alb este un aliaj de aur cu nichel sau paladiu, zinc si cupru. Este un tip popular de aur, deoarece este accesibil, mai durabil si rezistent la zgarieturi decat aurul galben traditional.
Aur roz: aurul roz este in acest moment foarte cautat in industria bijuteriilor. Culoarea sa ,,nu chiar aurie, dar nu chiar roza" provine din amestecarea aurului cu cupru. Acest lucru are ca rezultat o varietate de tonuri de rosu roz, care sunt la moda printre doamnele de toate varstele. Datorita continutului de cupru, este mai durabil decat aurul galben si cel alb.

Concluzii

Sper ca aceste sfaturi te vor ajuta sa iti ingrijesti mai bine bijuteriile din aur si sa arate ca noi pe termen lung! Daca sunt ingrijite in mod corespunzator, bijuteriile tale din aur ar trebui sa fie ceva ce poti transmite ca mostenire pentru generatiile urmatoare.

Daca totusi inca nu te-ai hotarat pentru achizitionarea unei bijuterii din aur, exista si alternative la fel de frumoase. Iti oferim o gama larga de
coliere personalizate si bratari personalizate din Argint 925 placat cu aur de 24K pentru care nu trebuie sa spargi o banca ca sa le achizitionezi. Indiferent daca achizitionezi pentru tine sau vrei sa faci un cadou pentru cineva drag, ai nenumarate optiuni.

Nu uita ca iti stam la dispozitie! Pentru ponturi, sfaturi sau idei pentru cadouri nu ezita sa ne contactezi!

Suport clienti 09:00 - 18:00

0751681666 contact@onixbox.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!